Kitekurs Bergsjøstølen 2024

Velkommen til kitekurs Bergsjøstølen. På 1100 m.o.h i Ål i hallingdal, kun 3 timer fra Oslo og 3,5 timer fra Bergen finner du stedet hvor NM i snøkiting har vært holdt hele 4 ganger siste 12 årene. 2 dager med kiting, fantastiske snø og vindforhold rett utenfor hotelldøren, hyggelig atmosfære inne på hotellet, 3 retters middagsbuffet og ikke minst en helt ny utendørs badstue! Alt ligger til rette for en fantastisk helg på høyfjellet. Ta med vennegjengen, firmaet eller kom alene. Vi lærer deg å kite med Norges beste kitekurs tilpasset nybegynnere og erfarne i alle aldre. 

Bergsjostolen vinter badstue

Hvorfor velge oss?

 • Praktisk anlagt kurs
 • Kitekurs rett utenfor hotellet
 • Veien til hotellet blir ikke stengt
 • Vindsikkert kitested
 • Hyggelig atmosfære på hotellet
 • Mat/hotell og kurs i lav pakkepris
full pakke kurs+hotell
6498 kr
Dette kitekurset paser for alle. Kitekurs rett utenfor hotellet
2 dagers kitekurs
Alt kiteutstyr inkudert?
Overnatting på hotell 2 netter?
3 retters servert/varmbuffet middag fredag og lørdag
Frokost/nistepakke lørdag og søndag
Vaffler lørdag etter kitekurs
2 dagers kitekurs
3 499 kr
2 dagers kitekurs som passer for deg som har egen hytte/bor i området Ål / Gol / Geilo / Hemsedal.
Teorikveld
2 dagers kitekurs
Alt kiteutstyr inkudert?
Dagskurs
2 199 kr
1 dags kitekurs for nybegynnere eller de som kan litt fra før av.
1 dags kitekurs
Alt kiteutstyr inkudert?
3 timers introkurs
1499 kr
Passer for deg som er usikker på om kiting er noe for deg. Du får en kjapp intro og muligheten til å fly små kiter
3 timers kitekurs
Alt kiteutstyr inkudert?
Minimum 2 personer
Fredag kveld

 • Middag kl 20.00
Fredag kveld for deg som ikke bor på hotellet

 • Oppstart lørdag morgen
Dag 1 ( Lørdag )

 • Frokost
 • Kitekurs del 1
 • Lunch innendørs
 • Kitekurs del 2
 • Afterkite vafler/kaffe
 • Middag kl 19.00
 • Slapp av i peisestua
 • Vedfyrt utendørs badestamp /Badstue
Dag 2 ( Søndag )

 • Frokost
 • Kitekurs del 3
 • Lunch innendørs
 • Kitekurs del 4
 • Valgfritt avreisetidspunkt
 • Oppsumering
 • Avreise

Kite-IN Kite-OUT på Bergsjøstølen fjellhotell

Bergsjøstølen er et tradisjonsrikt fjellhotell med god atmosfære. Her bor og spiser du midt oppe på fjellet mens du hele tiden kan nyte den fantastiske utsikten over Bergsjøsområdet med både Hallingskarvet og Reineskarvet i bakgrunnen. Solen fanger Bergsjøstølen helt fra soloppgang til solnedgang og bader ofte fjellet i skjønne farger.
 
Hotellet ligger i enden av veien på 1100. m.o.h og vi kan derfor bare spasere ut av døren for å komme til stedet hvor man kiter. I tillegg til kitingen så finnes det muligheter for alpint og ikke minst langrenn med 40 mil skiløyper som starter ved utgangsdøren!

MÅLET MED KURSET

Målet med kurset er at du blir en selvstendig kiter slik at du kan fortsette å øve deg videre på egen hand. Du lærer alt du trenger om sikkerhet og kitekontroll. Avhengig av hver enkelt elevs ferdigheter kommer noen elever igang med mer avanserte øvelser som hopping mens de fleste kommer igang med kiting på ski allerede på dag 1. Kurset vårt går grundig til verks og vi tar ingen snarveier på vei til god kitekontroll. Hos oss får du trygg kiting med en trygg utvikling basert på dine egne ambisjoner og forutsetninger.

FØR KURSET

Etter du har registrert deg så vil du motta informasjon i form av en PDF og en epost hvor du får nødvendig informasjon om hva du trenger å ta med deg til kurset, generell teori om kiting, oppmøtetid og sted, osv...
 
Utover dette så er vi alltid tilgjengelig på epost eller telefon slik at du når som helst kan stille oss spørsmål angående kurset. Ikke nøl med å ringe oss på tlf 41-777-888 hvis du lurer på noe.
 

ETTER KURSET

Etter kurset vil du få kurstilbud fra Norges Ledende Kiteshop - Urge.no. Vi hjelper deg i gang med tips, utfyllende informasjon om hvor og når det er bra å kite, invitasjoner til kitesamlinger og annen nyttig info. Målet vårt er at du/dere ender opp som aktive kitere.
 

UTSTYR

Vi bruker det markedsledende utstyret fra NORTH, CABRINHA, SHINN og MYSTIC på våre kitekurs. Vi har også en serie med egenproduserte kiter og trapeser. Kiteskolen.no har norges største park av kursutstyr slik at vi har godt med utstyr på våre kitekurs. Dette er en stor fordel for deg som elev! Les mer om kiteutstyr på cabrinhakites.com / mysticboarding.com og i nettbutikken til Urge.no
 

VANLIGE SPØRSMÅL

 
Er det kaldt i vannet? Med godt våtdraktutstyr som er inkludert i prisen på 1 og 2 dagers kurs så fryser du ikke når du er i aktivitet ute i vannet
 
Er våtdrakt inkludert? - Ja på 1 og 2 dagers kurs. Om du har en passende drakt (5/3mm eller tykkere) så kan du gjerne bruke egen drakt.
 
Kan jeg kite på vann etter kurset? - Du vil være i stand til å fortsette øvingen alene. Hvor lang tid man trenger for å komme skikkelig i gang varierer fra person til person. Normalt får de fleste det til med 1-2 dagers øving etter kurs.
 
Kan jeg leie kite? - Alt kiteutstyr er inkludert i prisen på 1 og 2 dagers kurs
 
Jeg har kjøpt en kite, skal jeg ta den med? - Ja det kan du godt gjøre så kan vi vise deg hvordan sikkerhetsystemet fungerer på akkurat din type kite.
 
Hvilken kite bør jeg kjøpe? - På kurset vil du få informasjon om de forskjellige typer kiter. Vi bruker kiter fra Cabrinha og North som er de desidert beste kitene på markedet.

Desember: Kitekurs under den årlige Romjulssamlingen som arrangeres av ÅL kiteklubb. Hvert år kommer mellom 30 og 70 kitere opp til Bergsjøstølen for å feire romjul/nyttår på fjellet. Nybegynnere er velkommen og kan bli med ved å melde seg på kitekurs fra 29 til 31 Desember

Januar: Kurs hver helg.

Februar: Kurs hver helg og i ukedagene i vinterferien på forespørsel.

Mars: Kurs hver helg

April: Kurs hver helg til og med slutten av april.

Fill out my online form.
Fill out my online form.