Kitekurs Sjusjøen 2024

Områdene rundt Sjusjøen byr på noen av verdens beste områder for snøkting! Har du hytte eller om du bor i området så har du nå mulighet til å være med oss på kitekurs slik at du også kan oppleve snøkiting på Sjusjøen. Snøkiting passer for alle og man kan tilpasse aktiviteten enten man skal bruke det til turbruk, cruise rundt i puddersnøen eller bruke kiten til å hoppe opp i luften. Kiting passer for alle og vi har hatt deltakere fra 8 år og oppover. Alt ligger til rette for en fantastisk helg på høyfjellet. Ta med vennegjengen, firmaet eller kom alene. Vi lærer deg å kite med Norges beste kitekurs tilpasset nybegynnere og erfarne i alle aldre. 

Hvem passer kitekurset for?

Kitekurset passer best for de som bor eller har hytte i områdene rundt Lillehammer, Hamar, Gjøvik og ellers i Innlandet. Men vi har jevnlig deltagere også fra både Oslo og Trondheim. Kitekurs Sjusjøen er spesiellt godt egnet for barn og ellers personer som vil ha en lavterskel introduksjon til snøkiting da vi kan kite rett ved parkeringsplassen og vinden er ofte svakere/snillere enn den blir på f.eks Hardangervidda

Hvorfor velge oss?

 • Praktisk anlagt kurs
 • Mer utstyr pr. elev
 • Vindsikkert sted
 • God oppfølging
2 dagers kitekurs
3 499 kr
2 dagers kitekurs hvor vi går igjennom alt av grunnleggende teori slik at du blir en selvstendig kiter.
2 dagers kitekurs
Alt kiteutstyr inkudert?
Dagskurs
2 199 kr
For deg som har prøvd før og trenger en liten oppfriskning eller for deg som ikke har tid til 2 dagers kurs.
1 dags kitekurs
Alt kiteutstyr inkudert?
3 timers introkurs
1 499 kr
Passer for deg som er usikker på om kiting er noe for deg. Du får en kjapp intro og muligheten til å fly små kiter
3 timers kitekurs
Alt kiteutstyr inkudert?
Dag 1

 • Oppmøte - Oppstart kl 10.00 om ikke annet er avtalt. Oppmøtested etter avtale før kurs.
 • Kitekurs del 1 - Vi går gjennom grunnleggende teori, og du får prøve å styre kite.
 • Lunsj (ta med nistepakke)
 • Kitekurs del 2 - Vi bygger videre på det vi lærte på del 1 og forsøker å bli mest mulig selvstendig med kite. Ofte kan man prøve seg med ski allerede etter lunsj selv om det viktigste er å bli trygg på kiten.
Dag 2

 • Oppmøte etter avtale
 • Kitekurs del 3 - Ut fra hver enkelt deltagers ferdighetsnivå bygger vi videre på det vi kan og husker fra dag 1. Med fokus på sikkerhet og en trygg følelse med kiten så er målet å bli mest mulig selvstendig med kite og kunne avanserte teknikker for å klare seg alene med kiten.
 • Lunsj (ta med nistepakke)
 • Kitekurs del 4 - Kiting med fleksibel avslutning på dagen avhengig av vær/vindforhold og hvor mye man orker å kite. Normalt sett avslutter vi ca kl 16

 

MÅLET MED KURSET

Målet med kurset er at du blir en selvstendig kiter slik at du kan fortsette å øve deg videre på egen hånd. Du lærer alt du trenger om sikkerhet og kitekontroll. Avhengig av hver enkelt elevs ferdigheter kommer noen elever igang med mer avanserte øvelser som hopping mens de fleste kommer igang med kiting på ski allerede på dag 1. Kurset vårt går grundig til verks og vi tar ingen snarveier på vei til god kitekontroll. Hos oss får du trygg kiting med en trygg utvikling basert på dine egne ambisjoner og forutsetninger.

FØR KURSET

Etter du har registrert deg så vil du motta informasjon i form av en PDF og en epost hvor du får nødvendig informasjon om hva du trenger å ta med deg til kurset, generell teori om kiting, oppmøtetid og sted, osv...
 
Utover dette så er vi alltid tilgjengelig på epost eller telefon slik at du når som helst kan stille oss spørsmål angående kurset. Ikke nøl med å ringe oss på tlf 41-777-888 hvis du lurer på noe.
 

ETTER KURSET

Etter kurset vil du få kurstilbud fra Norges Ledende Kiteshop - Urge.no. Vi hjelper deg i gang med tips, utfyllende informasjon om hvor og når det er bra å kite, invitasjoner til kitesamlinger og annen nyttig info. Målet vårt er at du/dere ender opp som aktive kitere.
 

UTSTYR

Vi bruker det markedsledende utstyret fra NORTH, CABRINHA, GIN, MYSTIC på våre kitekurs. Vi har også en serie med egenproduserte kiter og trapeser. Kiteskolen.no har norges største park av kursutstyr slik at vi har godt med utstyr på våre kitekurs. Dette er en stor fordel for deg som elev! Les mer om kiteutstyr på https://www.northkb.com/en/ / cabrinhakites.com / https://www.ginkites.com/ /  mysticboarding.com og i nettbutikken vår www.urge.no .
 

VANLIGE SPØRSMÅL

 
Hva er best av ski og snowboard? - Det er enklere å starte med ski på beina siden det er lettere å holde balansen og kun konsentrere seg om å lære selve kiten. De som lærer snøkiting med ski på beina har vanligvis mye raskere progresjon
 
Kan jeg bruke telemarkski? - Ja, så sant det er alpine ski med stive støvler
 
Kan jeg bruke langrennski? - Nei,
 
Kan jeg leie ski? - Ja, det er et alpinanlegg i nærheten hvor man kan leie utstyr.
 
Jeg har kjøpt en kite, skal jeg ta den med? - Ja det kan du godt gjøre så kan vi vise deg hvordan sikkerhetsystemet fungerer på akkurat din type kite.
 
Hvilken kite bør jeg kjøpe? - På kurset vil du få informasjon om de forskjellige typer kiter, størrelser og andre tips som gjør at du kan finne riktig kite for deg etter kurset. 
 
Er kiting en ekstremsport? - Ja og nei. Det velger du helt selv ut fra nivået du vil legge deg på når du kiter. Holder du på i rolig vind og med myk snø samtidig som du holder god avstand til steiner og trær så er det lite som minner om ekstremsport. Hvis du velger å kite i veldig veldig mye vind og du ellers tar større risiko mens du kiter så blir det farligere. Men det som er bra er at man så og si alltid kan velge graden av fare slik at man kan utøve kiting trygt. På kurset starter vi rolig og tar deg gjennom de nivåene av sikkerhet som gjør at du kan kite så trygt som mulig etter kurset.

Desember: Det blir satt opp kurs i romjulen mellom 27 og 30 des på forespørsel

Januar: Kitekurs hver helg

Februar: Kitekurs hver helg

Vinterferien: Kitekurs i ukedagene

Mars: Kitekurs Hver helg

April: Kitekurs enkelte helger

Fill out my online form.
Fill out my online form.